Praktijkinformatiefolder

Welkom in onze praktijken

Fysiotherapie Malden-Molenhoek en Fysiotherapie & Sport Brakkenstein.Met deze folder willen wij u op de hoogte brengen van een aantal praktische zaken in onze praktijken.

 

De praktijk bestaat uit een team van fysiotherapeuten met diverse specialisaties, verdeeld over drie vestigingen.

 

Joris Botman

Joris is Master in de Orthopedisch Manuele Therapie (NAOMT). Voor zijn opleiding tot fysiotherapeut heeft Joris het CIOS gedaan. Joris is actief in het wielrennen en tennis. Zijn aandachtsgebied is racketsporten en wielrennen. Hij is sinds juni 2005 werkzaam in de praktijk. Vanaf 1 januari 2008 is Joris toegetreden tot de maatschap.

 

Peter Eemers

Peter heeft vele cursussen en opleidingen gevolgd maar de belangrijkste zijn Orthopedische Manuele Therapie (NAOMT) en master-sportfysiotherapie. Zijn bijzondere interesse ligt in de behandeling van hardlopers en atleten. Hij begeleidt diverse regionale-, nationale- en internationale topatleten. Daarnaast werkt hij ook voor Global Sports Communication en de Atletiek Unie, waar hij de fysiotherapeutische begeleiding van de Topselectie verzorgt.

 

Dominique Schretlen

Dominique is oedeemtherapeut. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de behandeling van oncologie-patiënten en in het behandelen van mensen met functiestoornissen van de bekkenbodem, zoals incontinentieklachten. Een extra verbijzondering van Dominique is schrijfmotoriek.

 

Sander Verhaar

Naast de algemene fysiotherapie houdt Sander zich tijdens zijn werk bezig met COPD en Astma, Diabetes en Fysiofitness. Daarnaast heeft hij enkele bijscholingen gevolgd waaronder het Medical Taping Concept en de Mulligan-cursus.

 

Judith van den Berg

Judith is de geriatrisch fysiotherapeut binnen onze praktijk. In 2012 heeft ze haar opleiding Master Geriatrie succesvol afgerond. Judith is door haar studie gespecialiseerd in het werken met mensen met Parkinson, CVA/beroerte, dementie, somatiek, MS en andere problematiek waar ouderen mee te maken kunnen hebben. Tevens begeleidt zij een Fysiofitnessgroep voor 65+ en een valpreventieproject.

 

Jouke van de Kerkhof

Jouke is één van de manueel therapeuten van de praktijk. Hij is afgestudeerd als master aan het SOMT. Momenteel is Jouke bezig met de master sportfysiotherapie, ook aan het SOMT. Dit vanuit zijn interesse om te werken met atleten en sporters. Jouke is als trainer actief binnen het hockey. Jouke is fanatiek hardloper.

 

Hans Kopp

Hans werkt sinds 1 november 2009 op onze locatie in Malden. Daarnaast werkt hij in het CWZ op de afdeling orthopedie en werkt daar poliklinisch met hartrevalidatiegroepen.

 

Kasper Vullings

Kasper is werkzaam als algemeen fysiotherapeut binnen onze praktijk. Kasper houdt zich naast fysiotherapie bezig met het begeleiden van fysiofitness- en COPD-groepen. In september 2010 is hij gestart met de Master opleiding voor sportfysiotherapie. Zijn aandachtsgebied is balsporten. In zijn vrije tijd loopt Kasper graag hard en is hij voetbaltrainer van het tweede elftal van Achilles '29 uit Groesbeek.

 

Rebecca Max

Rebecca is werkzaam als algemeen fysiotherapeute binnen onze praktijk.In 2012 is Rebecca gestart met de master Musculoskeletale revalidatie aan de HAN. Verder begeleidt zij fysiofitness groepen en houdt van het werken in groepsverbanden voor het verbeteren van de algehele conditie. Tijdens haar afstuderen heeft ze topatleten behandeld in Kenia.Dit sluit aan bij haar hobby’s en interesses: Triathlon (zwemmen, hardlopen en fietsen).

 

Hessel Wendelaar Bonga

Hessel is algemeen fysiotherapeut. Hij heeft meer dan 11 jaar ervaring binnen de fysiotherapie voor ouderen en is gespecialiseerd in revalidatie en behandeling van neurologische en somatische klachten. Hessel heeft al eerder bij ons gewerkt in de periode van 2006-2008 en sinds 1 februari is hij weer terug. Naast de uren die Hessel voor ons werkt blijft hij ook werkzaam binnen zijn eigen praktijk voor acupunctuur in Malden en Molenhoek.

 

Anne Bours

Anne heeft de studie fysiotherapie afgerond in de zomer van 2013 op de HAN te Nijmegen. Ze heeft de minor manuele therapie gevolgd en heeft bij ons stage gelopen waarna diverse waarnemingen in vakantie periodes volgde. In het tweede half jaar van 2014 heeft ze gewerkt in een particuliere praktijk op Bonaire. Vanaf februari 2015 is ze in vast dienst verband in onze praktijk.

 

Naast de fysiotherapeuten zijn er nog drie collega’s werkzaam. Zij houden zich bezig met de praktijkorganisatie.

 

Niki Hagemans

Niki is sinds 1 november 2007 werkzaam in onze praktijk als receptioniste en administratieve kracht.

 

Jolanda Jans

Jolanda is sinds 1 december 2010 werkzaam in onze praktijk als receptioniste. Tevens verzorgt zij de declaraties.

 

Bereikbaarheid

U kunt ons op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 telefonisch bereiken op telefoonnummer 024-3584973. Buiten deze uren kunt u inspreken op onze voicemail. Tevens kunt u ons via email bereiken op het volgende adres: info@fysiotherapie-maldenmolenhoek.nl .

Voor een routebeschrijving kunt u terecht op onze website: www.fysiotherapie-maldenmolenhoek.nl onder de rubriek “contact”.

 

Openingstijden

De openingstijden van Fysiotherapie Malden-Molenhoek zijn:Op werkdagen van 08:00 – 17:30.

Daarnaast is onze vestiging in Malden op dinsdag tot 21:00 en woensdag tot 20:15 geopend voor o.a. Fysiofitness.Onze vestiging in Molenhoek is op maandag tot 21:00 geopend voor o.a. Fysiofitness.

 

De openingstijden van Fysiotherapie & Sport Brakkenstein zijn:Maandagavond 18.00 – 21.00 uur Dinsdag 13:30 – 17:30 uur Donderdag 08.00 – 17.00 uur Vrijdag 08:00 – 12:30 uur

 

Aanmelden

Bij aanmelding wordt er gevraagd naar uw naam, adresgegevens, legitimatiebewijs, verzekering, huisarts en indien van toepassing de verwijsbrief. Het is van belang dat u duidelijk aangeeft om welke klacht het gaat en of u specifiek behandeld dient te worden door een gespecialiseerd fysiotherapeut of dat u voorkeur heeft voor een bepaalde fysiotherapeut.

 

Direct toegankelijk

Sinds 2006 is de fysiotherapeut direct toegankelijk voor een screening. Dit betekent dat een verwijzing van een huisarts of specialist niet noodzakelijk is. Tijdens de screening bekijkt een fysiotherapeut uw klacht en beoordeelt of u bij de fysiotherapeut op het juiste adres bent of dat u met de klacht naar uw huisarts dient te gaan. Tijdens de screening vindt er géén lichamelijk onderzoek plaats. Wanneer u daar toestemming voor geeft, wordt uw huisarts door ons van de uitslag van de screening op de hoogte gebracht.Indien uit de screening blijkt dat fysiotherapie een adequate behandelvorm is, zal er een onderzoek volgen. Zie hierover ook het onderdeel: wat kunt u verwachten van uw eerste afspraak?

 

Wat kunt u verwachten van uw eerste afspraak?

Wanneer u de praktijk bezoekt kunt u plaatsnemen in de wachtkamer en wordt u op de afgesproken tijd door de fysiotherapeut opgehaald. Indien u op verwijzing van uw huisarts of specialist komt verzoeken wij u het verwijsformulier mee te nemen. Tijdens uw eerste bezoek wordt u gevraagd naar uw gezondheidsproblemen. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek verricht. Naar aanleiding van de resultaten uit dit onderzoek zal er in overleg met u een behandelplan worden opgesteld. Indien mogelijk zal er tijdens de eerste afspraak reeds gestart worden met de behandeling van uw klacht.

 

Privacy

De praktijk beschikt over afgesloten behandelruimtes waardoor uw privacy is gewaarborgd. Tijdens het onderzoek en behandeling kan u gevraagd worden, zichzelf gedeeltelijk uit te kleden. Wanneer u het prettiger vindt dat de fysiotherapeut de ruimte hierbij verlaat, vragen wij u dit aan ons kenbaar te maken.Als er gebruik wordt gemaakt van de oefenzaal kan het zijn dat er meerdere fysiotherapeuten en patiënten aanwezig zijn.Indien u aan de balie meer privacy wenst, kunt u dat aangeven.

 

Privacyreglement

Uw fysiotherapeut houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren een registratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Op deze registratie is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing.U heeft altijd recht op informatie en op het inzien van uw behandeldossier.De fysiotherapeut mag zonder uw toestemming geen gegevens uit uw behandeldossier doorgeven aan derden.

 

Stagiaires

Onze praktijk biedt studenten van o.a. de opleiding Fysiotherapie de mogelijkheid om stage te lopen binnen onze praktijk. Deze stagiaire wordt een begeleider toegewezen die hem of haar begeleidt tijdens onderzoeken en behandelingen van patiënten. Een eventuele stagiaire zal alleen na uw toestemming bij uw behandeling betrokken zijn.

 

Klachten

De praktijk stelt hoge eisen aan haar fysiotherapeutische zorg en dienstverlening. Wanneer u niet tevreden bent, stellen wij het zeer op prijs wanneer u dit aan ons kenbaar maakt. De praktijk is o.a. aangesloten bij het klachtenreglement van het KNGF. Tevens heeft het gezondheidscentrum waar wij deel van uitmaken een eigen klachtenregeling met klachtenfunctionaris.

 

Verzekering

Onze praktijk heeft met een groot aantal zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Voor een volledig overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars verwijzen wij u naar het overzicht “Contracten Zorgverzekeraars”, welke u vindt in onze wachtkamer of op onze website. Om te weten of uw verzekering fysiotherapie vergoedt, is het verstandig uw polis goed door te lezen of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Indien u alleen een basisverzerking heeft en uw zorgverzekeraar neemt het debiteurenrisico niet over ontvangt u van onze praktijk en hanteren wij onze tarieven (zie hiervoor onze tarievenlijst).

 

Afmelden

Indien u een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit uiterlijk 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Wanneer dit niet gebeurt zijn wij genoodzaakt om de behandelprijs bij u in rekening te brengen.

In overleg met uw behandelend therapeut kan bij ziekte of onvoorziene omstandigheden van deze regel worden afgeweken.

 

Aansprakelijkheid

De praktijk is niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van uw eigendommen.

 

Huisreglement

a. Het is in het hele gebouw verboden te roken.

b. Betreed de trainingsruimten met schone sportschoenen.

c. Train om hygiënische redenen altijd met een handdoek.

d. Na gebruik van gewichten of andere materialen dienen deze op de daarvoor bestemde plaatsen teruggezet te worden.

e. Verboden voor huisdieren.

 

Betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden kunt u terugvinden op onze website. Tevens kunt u kosteloos een papieren exemplaar opvragen bij de receptie.

 

Niet Reanimeren

U bent zelf verantwoordelijk voor een niet-reanimeren verklaring. Indien reanimatie nodig is, zijn we dat in alle gevallen verplicht te doen tenzij u een niet-reanimatie verklaring zichtbaar op uw lichaaam draagt. Deze kunt u aanvragen bij:De Nederlandse Hartstichting (www.hartstichting.nl )Nederlandse Vereniging voor een vrijwillig levenseinde (www.nvve.nl)

 

Actueel nieuws

Voor de meest actuele zaken en veranderingen verwijzen wij u naar onze website: www.fysiotherapie-maldenmolenhoek.nl.