Nieuwsoverzicht

Valrisico? Er is iets aan te doen!

Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.

Lees verder »

Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is

Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?

Lees verder »

Waar wringt de schoen?

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van onze kledij en beschermen onze voeten tegen alledaagse invloeden zoals kou, vocht en rotzooi op straat of ze verrijken een outfit met het perfecte motiefje, een mooie stof of een schitterende hak. Er worden schoenen gemaakt voor elke gelegenheid en bijna iedereen bezit meer dan een paar.

Lees verder »

Osteoporose of artrose?

Artrose en osteoporose worden regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Artrose heeft met uw gewrichten te maken. Osteoporose met uw botten.

Lees verder »

Vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan! We hebben in mei al een paar dagen mogen proeven van het heerlijk zomerse weer. Het belooft een mooie zomer te worden!

Lees verder »

In hoeverre speelt het weer een rol bij acute lage rugklachten?

Sommige mensen rapporteren dat natte en koude dagen of een verandering in het weer hun pijnklachten verergeren. Weinig studies hebben echter de relatie tussen het weer en lage rugpijn goed onderzocht. In deze studie onderzoeken de auteurs het verband tussen verschillende weersomstandigheden en het risico op een nieuwe periode van lage rugpijn.

Lees verder »

Vaker opstaan verlengt zelfstandig wonen ouderen

Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum.

Lees verder »

Peter bij London marathon

23 april liepen 5 atleten van het NN Running Team in deze meest prestigieuze marathon van het jaar. Kenenisa Bekele (foto links), Abel Kirui en Ghirmay Ghebreselassie, Florence Kiplagat en Tesfaye Abera liepen voor het team.

Lees verder »